Przekaż nam 1% podatku. Wpisz nasz KRS 0000 220 518 w swoim zeznaniu podatkowym lub skorzystaj z darmowego programu do rozliczenia PIT

Podprogram 2016 – efekty

W ramach Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2016, który był realizowany od sierpnia 2016 r. do czerwca 2017 r. filia Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Zabrzu współpracowała ze Śląskim Bankiem Żywności w Chorzowie.

Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak: makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

Za pośrednictwem filii ChSCh w Zabrzu pomoc żywnościowa trafiła do 1400 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

Filia wydała osobom potrzebującym:
68,67000  ton żywności;
9800  paczek żywnościowych.

W ramach Podprogramu 2016 podopieczni filii ChSCh w Zabrzu korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań przeprowadzono łącznie 4  warsztaty edukacyjne, w których wzięło udział 80 osób. Rodzaje warsztatów:

ekonomiczne – 2 spotkania dla 40 uczestników
żywieniowe – 2 spotkania dla 40 uczestników
kulinarne – 2 spotkania dla 40 uczestników
niemarnowanie żywności – 2 spotkania dla 40 uczestników

Pomoc żywnościową prowadzoną przez filię Chrześcijańskiej Służby Charytatywnej (ChSCh) w Zabrzu wsparł finansowo kwotą 17 tys. zł Urząd Miasta Zabrze.

Program  Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020 jest finansowany ze środków Unii Europejskiej.

Chrześcijańska Służba Charytatywna
ul. Foksal 8
00-366 Warszawa
Telefon:
(22) 31 31 425
E-mail:
biuro@bliskoserca.pl
Facebook
YouTube
Ta strona używa plików Cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie. Czytaj więcej »
Zamknij